Open dag bij campus Porteum

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 6 februari organiseert het nieuw campus Porteum in Lelystad voor het eerst een (gedeeltelijke) open dag! Hoewel de meesten scholen ervoor kiezen om een digitale open dag te houden, kiest Campus Porteum ervoor om de leerlingen toch uit te nodigen. Zo krijgen alle toekomstige leerlingen de kans om kennis te maken met hun nieuwe school. Groep 8 leerlingen die zich dit jaar zullen inschrijven zullen daarmee de allereerste brugklassers zijn van Campus Porteum.

De bouw van Campus Porteum begon in december 2019 en inmiddels staat er al heel wat. De planning is om officieel open te gaan in augustus 2021, wanneer het nieuwe schooljaar begint. In totaal zijn er 7 gebouwen gebouwd, waarvan drie gebouwen bestemd zijn voor het vmbo, drie gebouwen voor het havo en één cultuurgebouw.

Het wordt een unieke, mooie, groene en duurzame plek waar middelbare scholieren elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen werken aan een betere toekomst van de wereld om ons heen.

Een belangrijk punt is dat de leerlingen zich thuis zullen voelen en de campus gaan zien als een vertrouwde plek waar alle faciliteiten zijn die zij nodig hebben om zichzelf voor te bereiden op een succesvolle toekomst.

Nog een belangrijk punt is dat Campus Porteum veel geeft om een groene en gezonde leefomgeving. Zo zal er in het midden van de campus een bostuin aangelegd worden waar alle gebouwen uitzicht op hebben. Daarnaast zal elk gebouw zijn eigen tuin hebben waar de leerlingen, vanuit de kantine, kunnen pauzeren.

Onze Ambassadeurs