Alzheimer Café

Geschreven door Redactie

Op maandag 8 februari van 14:00 uur tot 16:00 uur organiseert het Alzheimer Café in Lelystad een inloopmiddag. Het Alzheimer Café is een trefpunt waar mensen met dementie, hun partners, familieleden of vrienden in een ontspannen sfeer samen kunnen komen om vragen te stellen. Elke keer staat er een ander thema centraal die onder leiding van een deskundige besproken wordt, dit keer is dat de geheugenpoli.

Op de geheugenpoli komt men terecht wanneer zij voor het eerst problemen ervaren met hun geheugen. Geheugenklachten kunnen erg frustrerend zijn, daarom is het belangrijk om na te gaan wat de oorzaak is. Dit hoeft in eerste instantie niet altijd dementie te zijn. Soms worden geheugenklachten veroorzaakt door bijwerkingen van bepaalde medicijnen, een burn-out of een depressie.

Klinisch geriater Sabine Lonterman zal op 8 februari aanwezig zijn om mensen te woord te staan en vragen te beantwoorden. De inloopmiddag wordt gehouden in het wijkcentrum Zuiderzee aan de Waddenlaan 1. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet verplicht, men kan ook zomaar binnenlopen. Voor meer informatie kun je mailen naar: a.vandervelde@alzheimervrijwilligers.nl.
Onze Ambassadeurs