Lantaarnpalen in Lelystad krijgen duurzame verlichting

Geschreven door Redactie
Foto: Fotostudio Wierd

Lelystad wordt steeds duurzamer. De gemeente Lelystad is gestart met het vervangen van alle openbare verlichting door duurzame LED verlichting. Het vervangen van openbare verlichting door ledverlichting levert een bijdrage aan de klimaattransitie, energiebesparing én aan een veilige openbare ruimte.  


Het gaat in totaal om zo’n 19.200 lantaarnpalen. Bij ongeveer 13.300 lantaarnpalen hoeft alleen de lamp omgebouwd te worden naar een LEDlamp. Bij 5.900 wordt de gehele houder waarin de lamp zit (armatuur) vervangen. De afgelopen jaren kregen al zo’n 6.500 lantaarnpalen LEDverlichting. Met het huidige project hebben straks alle 25.700 lantaarnpalen LED verlichting. 


Energiebesparing 

Wethouder Sjaak Kruis: “Het is een grote klus. Met de LED verlichting is Lelystad straks weer een belangrijke stap verder op weg naar een duurzamer stad. LED verlichting is duurzaam, het gebruikt minder energie, bespaart op de gestegen energietarieven en gaat langer mee dan conventionele straatverlichting waardoor er ook bespaard wordt op onderhoudskosten.”


Afronding werkzaamheden  

De werkzaamheden zijn naar verwachting rond de zomer van 2024 afgerond.


Onze Ambassadeurs