Meest gemelde probleem in woonwijk is te hoge snelheid

Geschreven door Redactie

Vandaag organiseert Veilig Verkeer Nederland Remwegdemo's op Urk. De VVN-Remwegdemo maakt deel uit van de ruim 900 buurtacties die jaarlijks door buurtbewoners met steun van Veilig Verkeer Nederland en haar partners Volvo Car Nederland en Michelin worden georganiseerd.

Een te hoge snelheid in een woonwijk vormt het meest gemelde verkeersveiligheidsprobleem door buurtbewoners. De VVN Remwegdemo's vinden op woensdag 10 mei om 14.30 op het haventerrein van Urk.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) beschikt over het Participatiepunt, een online platform waar bewoners meldingen van verkeersonveilige situaties kunnen maken die zij ervaren in hun directe woonomgeving. Om deze vervolgens op basis van advies van Veilig Verkeer Nederland in constructief overleg met de gemeente op te lossen. Het meest gemelde verkeersprobleem is een te hoge snelheid. Veilig Verkeer Nederland heeft daarom besloten om buurtbewoners behalve het Participatiepunt ook buurtacties aan te bieden. Eén van deze buurtacties is de Remwegdemo. De VVN Remwegdemo heeft tot doel bewoners te laten zien wat snelheid doet!
image

Voor een optimale verkeersveiligheid maken kwalitatief en goed onderhouden materiaal het verschil in remweg. Veilig Verkeer Nederland werkt voor de uitvoering van de VVN Remwegdemo’s dan ook nauw samen met gewaardeerde partners Volvo Car Nederland en Michelin.

Roger van Polanen Petel, PR Manager van Volvo Car: “De innovatieve veiligheids- en rijassistentiesystemen van Volvo hebben als doel de bestuurder te ondersteunen bij het autorijden en de kans op aanrijdingen te voorkomen of de impact daarvan tot een minimum te beperken. De remwegdemo en de missie van VVN om mensen zo veilig mogelijk aan het verkeer te laten deelnemen sluit naadloos aan bij onze eigen inspanningen voor veiliger verkeer.”

An de Kelver, Communications Manager Benelux van Michelin: "Het veiligheidsaspect is uiteraard dé factor die ons rechtstreeks bindt aan Veilig Verkeer Nederland. Banden zijn het enige contactpunt van de auto met de weg en spelen daarom een cruciale rol. Als bedrijf dat actief is binnen de automotive industrie, willen we niet alleen op het vlak van onze producten maar ook maatschappelijk ons steentje bijdragen aan een veiliger verkeer."

"De meeste verkeerslachtoffers ontstaan als gevolg van een te hoge snelheid. Te hoge snelheid in woonwijken is een groeiend probleem. Het probleem van te hoge snelheden speelt wereldwijd. Met de buurtactie VVN Remwegdemo's willen wij samen met onze partners Volvo en Michelin direct laten zien wat snelheid doet. Wij hopen door middel van de remwegdemo bij te dragen aan een verandering van het rijgedrag en daarmee aan het verminderen van het aantal ongevallen.", aldus VVN directeur Evert-Jan Hulshof.


Over Veilig Verkeer Nederland (VVN)

Veilig Verkeer Nederland is dé verkeersveiligheidsorganisatie van Nederland. Maatschappelijk betrokken en weet wat er leeft op straat. Onze missie: iedereen veilig over straat. Veilig Verkeer Nederland activeert en faciliteert zoveel mogelijk mensen en organisaties om daar een bijdrage aan te leveren. Meedoen is makkelijk!

Over Volvo Car B.V.

Vanaf het allereerste begin is Volvo een merk voor mensen die geven om de wereld én degenen om hen heen. Volvo staat voor 'Freedom to move', maar dan wel op een persoonlijke, duurzame en veilige manier. Volvo maakt auto’s voor mensen die om anderen geven. Daarom moeten ze net zo veilig zijn voor zowel bestuurder, passagier als de omgeving.

Over Michelin

Michelin gelooft dat mobiliteit essentieel is voor de ontwikkeling de mensheid en innoveert daarom voor een veiligere, efficiëntere en milieuvriendelijkere wereld. Het is de prioriteit van Michelin om klanten de allerbeste kwaliteit te bieden. Michelin ontwerpt, produceert en verspreidt banden en heeft tevens een aanbod van gidsen, kaarten en applicaties die klanten unieke reismomenten bieden. Michelin, met haar hoofdkantoor in Clermont-Ferrand, Frankrijk, is aanwezig in 170 landen, biedt wereldwijd werk aan 111.100 mensen en beschikt over 67 fabrieken in 25 verschillende landen. (www.michelin.com). 

Onze Ambassadeurs