Oranje Comité Lelystad kijkt tevreden terug naar Koningsnacht en -dag

Geschreven door Redactie
Foto: Fotostudio Wierd

Op woensdag 26 april en donderdag 27 april – Koningsnacht en Koningsdag – kleurde heel Lelystad weer oranje. Met onder andere het Oranje Kinder Festijn, een gezellige vrijmarkt en diverse geslaagde feesten van de horecaondernemers in Lelystad, kijkt het Oranje Comité Lelystad tevreden terug.

Koningsdag 2023 was er weer één voor in de boeken. Het feest begon al op de dag voor Koningsdag. Op deze ochtend ontvingen 6 Lelystedelingen een Koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Ineke Bakker. Ook vond op deze dag de jaarlijkse Oranjeborrel plaats in het Agora Theater. Op deze bijeenkomst voor genodigden, met name in Lelystad wonende (oud-)gedecoreerden, werd Koningsdag feestelijk ingeluid met een hapje en een drankje. Op deze mooie dag ontstond ook al de vrijmarkt en organiseerden verschillende horecazaken de leukste feesten tijdens Koningsnacht.

De dag erna, op Koningsdag, zette het feest zich voort en deelde het Oranje Comité Lelystad tussen 7.00 en 9.00 uur koffie/thee uit met wat lekkers aan alle vroege vogels in het Stadshart. Verder was er voor alle inwoners van de verzorgingstehuizen in Lelystad heerlijk Oranjegebak geregeld en ook waarnemend burgemeester Ineke Bakker prikte een vorkje mee. In de Kroonpassage organiseerde het Oranje Comité Lelystad het Oranje Kinder Festijn, met allerlei leuke kinderactiviteiten. Ook de vrijmarkt bleef nog lang gezellig en in de Lelystadse Horeca ging het feest lekker door.

Het Oranje Comité Lelystad zoekt nieuwe leden

Voor het aankomende Oranjeseizoen van 2024 zullen een aantal leden van het Oranje Comité Lelystad het stokje overdragen. Lijkt het jou leuk om mee te helpen met de organisatie rondom Koningsdag in Lelystad? Neem dan contact op met het Oranje Comité Lelystad via info@lelystadevenementen.nl of Facebook/Instagram Messenger. Meer informatie vind je op www.lelystadevenementen.nl/oranje. Als lid van het Oranje Comité Lelystad word je – naast de organisatie rondom Koningsdag – ook betrokken bij bezoeken van leden van het Koninklijk Huis in de regio.

Oranje Comité Lelystad

Het Oranje Comité Lelystad houdt zich bezig met het opzetten van festiviteiten voor de jeugd op Koningsdag, de organisatie van de traditionele Oranjereceptie voor genodigden, het verzorgen van Oranjegebak bij de verzorgingshuizen in Lelystad en de coördinatie van diverse activiteiten door verenigingen, organisaties, (horeca) ondernemers en individuen die deze oranje dag extra kleur geven. Het Oranje Comité werkt waar mogelijk en nodig nauw samen met de gemeente Lelystad en met de verschillende horecaondernemers c.q. initiatiefnemers.

 

 

Onze Ambassadeurs