Probeer verschillende wereld smaken

Geschreven door Redactie

Korea

Klassiek Koreaans eten bestaat uit rijst, vlees, zeevruchten en groenten. Ze hebben een groot aantal bijgerechten die samen met hun hoofdmaaltijden worden geserveerd, waarbij kimchi het populairst is. Korea heeft verschillende charmante soorten noedels die je moet proberen. Jjajangmyeon (noedels met zwarte bonen), Naengmyeon (koude noedelsoep) en Japchae (roergebakken noedels) zijn enkele uitstekende voorbeelden. Het meest populaire Koreaanse straatvoedsel is Kimbap (gekookte rijst bedekt met zeewier) en Tteokbokki (gestoofde rijstwafel). En net als de Chinezen gebruiken Koreaanse mensen eetstokjes en lepels om van hun maaltijden te genieten.

Populaire gerechten: Bibimbap (Koreaans rijstgerecht), Soe- pen, Kimchi, Onmyeon (noodle in hete heldere bouillon)

Egypte

De uitstraling van Egyptische gerechten zal je op het eerste gezicht betoveren. Als je favoriete eten groenten, peulvruchten en fruit is, kun je deze combinatie vinden in de Egyptische keuken. Sterker nog, ze hebben vele manieren om je aan de eettafel te verrassen met hun eigenzinnige lekkernijen. En met een vleugje kruiden zoals komijn (de meest voorkomende), kardemom, chili, laurierblaadjes en kaneel, kunnen alle smaken in hun gerecht je smaakpapillen onmiddellijk stimuleren. In tegenstelling tot andere Afrikaanse keukens bevatten klassieke Egyptische gerechten ook eend en duif om te koken, naast ander vlees zoals rundvlees, lamsvlees of kip. Aan de andere kant is brood onmisbaar in de meeste Egyptische maaltijden.

Populaire gerechten: Kushari (het nationale gerecht van Egypte gemaakt met macaroni, rijst en linzen), dolma (gevuld gerecht), kebab en meer

Zwitserland

De impact van de Franse, Noord-Italiaanse en Duitse keukens creëert een prachtige Zwitserse keuken. De traditionele Zwitserse gerechten bestaan voornamelijk uit kaas en aardappelen. En enkele van de beroemdste gerechten uit Zwitserland zijn raclettekaas en rösti (Zwitserse gebakken aardappelen). Het is duidelijk dat Zwitserland de thuisbasis is van verschillende beste kazen ter wereld, namelijk Appenzeller, Emmentaler, Va- cherin en Gruyère. De wijnindustrie in dit land ontwikkelt zich ook met veel hoogwaardige producten die uit veel regio’s in Zwitserland worden geproduceerd. Maar als je geen alcoholische dranken kunt drinken, probeer dan Rivella een authentieke Zwitserse drank gemaakt van melkwei. Deze is gewoon te koop in je lokale supermarkt bij de frisdranken afdeling.

Populaire gerechten: Carac (Zwitserse kruimeldeegchoco- lade), Raclette (warme Zwitserse kaaswrap aardappelen), Kaasfondue, Rösti (Zwitserse aardappelschotel), enz.

Spanje

Spanje is de nummer 1 producent van olijfolie ter wereld. Daarom moet dit ingrediënt in hun dagelijkse gerechten worden opgenomen. Over het algemeen varieert de Spaanse keuken op basis van de geschiedenis, cultuur en regio. Verschillende regio’s hebben hun eigen manieren om Spaanse maaltijden te bereiden en ervan te genieten. Kip, lamsvlees, kalfsvlees en varkensvlees zijn hun veelgebruikte vlees. Bovendien worden kruiden zoals tijm, peterselie, rozemarijn en oregano zwaar geconsumeerd om smaakvolle Spaanse lekkernijen te creëren. Omdat Spanje wordt omringd door zee, hebben mensen ook een overvloed aan keuzes voor zeevruchten en vis. Mis bovendien de onweerstaanbare Spaanse lekkernijen niet. Het zijn ook geweldige stemmingsboosters.

Populaire gerechten: Paella (rijst met zeevruchten), Chorizo (hooggekruide varkensworst), tortilla Española (Spaanse eieren aardappelomelet), Jamón Ibérico (varkensham) en meer.

Italië

De Italiaanse keuken is een van de beste keukens ter wereld. En daarover hoeft niet gediscussieerd te worden. Italiaanse kooktechnieken en ingrediënten zijn meer dan geweldig. En de meest populaire Italiaanse gerechten zijn pasta en pizza, die wereldwijd populair zijn. Over het algemeen bevatten de reguliere gerechten hier normaal gesproken rijst, kaas, pasta en tomaten. Ze zijn ook op smaak gebracht met verse kruiden.

Populaire gerechten: Pasta, pizza, lasagne, Caesarsalade, etc.

Fiji

In Fiji serveren ze meestal rauwe vis in een kokosnoot, die Kokoda wordt genoemd. Fiji is een eilandland met een ruime keuze aan zeevruchten en bladgroenten. Traditioneel waren kokosnoot en knol populaire ingrediënten, maar na de kolonisatie zijn rijst, thee en meel hun hoofdvoedsel geworden. Bovendien is Fiji een multicultureel land. Klassieke Fijische gerechten worden ook beïnvloed door andere culinaire culturen uit India en China. Diner in Fiji is sterk gebaseerd op vlees zoals soepen, stoofschotels, curries en meer. De Fiji-keuken is speciaal dankzij hun authentieke drank, zoals Kava. Deze drank is hier niet alleen een lekker drankje; het is ook een behandeling voor huidziekten en andere medische doeleinden.

Populaire gerechten: Kokoda (rauwe vis in een kokosnoot), vis Suruwa (viscurry in Fijische stijl), Rourou (een stoofpot gemaakt met taroblad).

Wat is jouw favoriete keuken?

Hoeveel keukens heb jij geprobeerd? En wat is voor jou de meest indrukwekkende? Er zijn nog zo veel nieuwe keukens te ontdekken die we niet hebben genoemd in deze lijst. Kruip uit je comfortzone en ontdek nieuwe keukens en smaken!

Onze Ambassadeurs