Vrij reizen ook voor mbo’ers jonger dan 18

Geschreven door Redactie

Jongeren die nu op het mbo zitten of na de zomer een mbo-opleiding gaan doen kunnen vrij reizen met de trein, bus, tram of metro. Zodra ze staan ingeschreven mogen ze hier gebruik van maken, ook al zijn ze dan nog geen 18 jaar.

Dit is zeker interessant als ze ver van school wonen, want zo kan er flink bespaard worden op de reiskosten. Een mbo-student kan kiezen uit twee soorten abonnementen, een week- of een weekendabonnement. Direct na de inschrijving voor de opleiding mag er gereisd worden met dit studentenreisproduct, meestal is dit 1 augustus. Vraag het studentenreisproduct daarom op tijd aan in Mijn DUO. Meer weten? Ga naar duo.nl/mboreisproduct.

Het studentenreisproduct is onderdeel van de studiefinanciering. Vanaf 18 jaar kunnen ook de andere onderdelen aangevraagd worden, zoals de basisbeurs en de aanvullende beurs. Alle informatie over het aanvragen van studiefinanciering of een reisproduct is te vinden op duo.nl.

Onze Ambassadeurs