Op Koningsdag is er van alles te beleven in Lelystad

Geschreven door Redactie

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is er van alles te beleven in Lelystad en kleurt heel Lelystad oranje.

Vertrouwd en traditioneel keert het Oranje Kinder Festijn terug in de Kroonpassage, openen diverse horecaondernemers hun zaken voor de leukste feesten op Koningsnacht én Koningsdag en is iedereen weer welkom om deel te nemen aan de Oranje Vrijmarkt. Het Oranje Comité Lelystad rijgt alle oranje activiteiten aan elkaar en organiseert zelf ook een aantal activiteiten.

24 uur feest in Lelystad

Verzamel al je vrienden en familie, haal je tweedehands spulletjes van zolder voor de vrijmarkt en zoek je leukste oranje outfit alvast uit, want Koningsdag is weer helemaal terug in Lelystad! Traditiegetrouw trappen we op 26 april af met de Lintjesregen, gevolgd door de traditionele Oranjereceptie voor genodigden, waar het Oranje Comité Lelystad de nieuwe gedecoreerden, die een lintje hebben ontvangen, extra in het zonnetje zet. Allebei in ons eigen Oranjetheater, de Agora (Lelystad).

Met Koningsnacht openen diverse Lelystadse horeca hun deuren weer met de leukste feesten. Daar waar de laatsten van Koningsnacht weer naar huis gaan, beginnen we op Koningsdag alweer vroeg met de vrijmarkt. Ook het Oranje Comité Lelystad gaat deze dag weer vroeg uit de veren om koffie met iets lekkers uit te delen aan de vroege vogels van de vrijmarkt, met muzikale ondersteuning.

Het Oranje Kinder Festijn in de Kroonpassage vindt plaats van 10 tot 14 uur. Kinderen kunnen zich laten schminken, knutselen én iedereen kan hier op de foto in de koninklijke photobooth met Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Ook op deze dag openen diverse Lelystadse horeca hun deuren om van Koningsdag een gezellig feest te maken.

Alle aangemelde activiteiten zijn te vinden op de Koningsdagposter van het Oranje Comité Lelystad. Met deze activiteiten belooft Koningsdag 2023 weer een gezellige dag te worden.

Het Oranje Comité Lelystad houdt zich bezig met het opzetten van festiviteiten voor de jeugd op Koningsdag, de organisatie van de traditionele Oranjereceptie voor genodigden, het verzorgen van Oranjegebak bij de verzorgingshuizen in Lelystad en de coördinatie van diverse activiteiten door verenigingen, organisaties, (horeca) ondernemers en individuen die deze oranje dag extra kleur geven. Het Oranje Comité werkt waar mogelijk en nodig nauw samen met de gemeente Lelystad en met de verschillende horecaondernemers c.q. initiatiefnemers.

Onze Ambassadeurs