Tips voor je rijexamen

Geschreven door Redactie

Slaag voor je rijexamen en word een echte chauffeur door aandacht te besteden aan tips, die we voor je hebben opgesteld. 

Veel oefenen

De belangrijkste regel om te slagen in de rijexamenfase is veel oefenen. Want hoe meer je gewend raakt aan de verkeersregels en het autorijden, hoe lager je zakpercentage. Dit elimineert de problemen die je tijdens het examen zult ervaren.

Hou je aan de snelheidsregels

Je moet weten dat je je tijdens het rijexamen aan de verkeersregels moet houden. Daarom is het essentiële detail om op te letten de snelheidslimiet. Want als je je niet aan de snelheidslimiet houdt, slaag je niet voor het examen. Als er staat dat je met een bepaalde snelheid moet rijden, dan moet je dat doen. Dus als de weg 50 km per uur is, mag je niet 45 of 65 km per uur rijden. Neem de theorie nog een keer goed door voor je het praktijkexamen in gaat.

Stoppen

Let goed op de rode lichten en pas op dat je geen regels overtreedt. Anders moet je mogelijk het praktijkexamen herhalen. Dit komt omdat het passeren van een rood licht in het examen een van de belangrijkste redenen is dat je als niet succesvol wordt beschouwd voor het examen. Als je van een afstand ziet dat de verkeerslichten oranje worden, ga er dan al van uit dat je moet stoppen. Neem geen enkel risico! Als de verkeerslichten dichtbij zijn en het verandert ineens oranje, dan kun je gewoon doorrijden. Kijk goed naar je theorie voordat je het praktijkexamen doet. Dat gaat je helpen om alle tekens in je hoofd nog een keer op te pakken. Hierdoor is de kans groter dat er geen bord wordt gemist.

Bijzondere manoeuvres

Parkeren staat bekend als manoeuvreren, dit kan voor sommige mensen een nachtmerrie zijn. Om goed te parkeren tijdens je rijexamen is het verstandig om veel te oefenen tijdens je rijlessen.

Kruispunten

Kruispunten zijn een angstaanjagende droom van automobilisten die hun rijbewijs willen halen. Omdat hier vaak fouten worden gemaakt en ongelukken meestal gebeuren op kruispunten. Hier kun je gemakkelijk zakken voor je examen omdat veel mensen sneller rijden zonder goed te kijken op kruispunten. Als iemand van rechts voorrang heeft, moet je zijn beweging in de gaten houden, snelheid minderen en op tijd voorrang geven.

Kalmeren

Het meest belangrijke dat moet worden overwonnen om het examen te halen, is stress: veel kandidaten die hun stress niet onder controle kunnen houden, worden gedwongen het rijexamen opnieuw af te leggen. Probeer rustig te blijven tijdens je examen. Ga op tijd naar bed, denk niet te veel na en doe alsof het een rijles is in plaats van een examen. En pro-tip: Eet een banaan, dat helpt.
Onze Ambassadeurs