MyFahlo: De Journey-armbanden

Geschreven door Redactie

Wil je de natuur ondersteunen? Dat kan met Journey-armbanden! Elke armband volgt een dier en helpt dieren in het wild te redden.


In Hawaï geloven ze dat als je voor het land zorgt, het ook voor jou zorgt. De uitdrukking die ze gebruiken is “mālama ka ‘aina.” Het woord mālama, wat betekent “zorgen voor en beschermen”, inspireert men om voor de wereld om ons heen te zorgen. Hoewel we ons steentje kunnen en moeten bijdragen om milieuvriendelijker te worden, zijn er leuke manieren waarop we de natuur kunnen ondersteunen, en dat kan met de Fahlo-armbanden.

Fahlo is een bedrijf dat samenwerkt met verschillende organisaties voor natuurbehoud, zodat je een echt dier kunt traceren. Met elke gekochte armband steun je dieren in het wild, op het land en op zee. Het bedrijf heeft diverse dierenarmbanden om uit te kiezen: schildpadden, haaien, ijsberen, leeuwen, pinguïns of olifanten. En het beste deel? Elke armband wordt geleverd met een dier om te traceren. Je kunt de Fahlo-app downloaden (op Apple of Google Play) en kijken waar jouw dier zich op de wereld bevindt.

Met deze sieraden kun je vertellen aan anderen over de dieren in het wild die je steunt en ze laten zien welk dier je volgt! Wat is een betere manier om mensen bewust te maken van inspanningen voor natuurbehoud? Deze armbanden zijn ook geweldige cadeaus. Stel je voor dat je een geliefde een armband cadeau doet die niet alleen natuurbehoud ondersteunt, maar ook een dier bevat om op te sporen? Het is zo leuk om te zien waar je dier is.

Overzicht van elk dier

Zeeschildpadden:

In 2019 werkte Fahlo samen met de Sea Turtle Conservancy om The Journey-armband te lanceren en 10% van de nettowinst te doneren aan hun ongelooflijke missie. Bijna alle soorten zeeschildpadden zijn geclassificeerd als bedreigd. Ze doen er alles aan om dat te veranderen. Afhankelijk van het type zeeschildpad, worden de meeste trackers op de rug van de schildpad geplaatst met behulp van een hars of niet-hitte epoxy, die de schildpad geen pijn zal doen. Deze materialen slijten na ongeveer een jaar en vallen dan af.

Haaien:

In de zomer van 2021 lanceerde Fahlo hun “Voyage armband” in samenwerking met Saving the Blue. Met elke armband kunnen klanten een echte haai volgen op zijn reis over de zee. De missie van Saving the Blue is het herstellen van een verscheidenheid aan bedreigde mariene soorten, waaronder haaien. De volgapparatuur wordt naast of door de rugvin geplaatst. De website van Fahlo zegt dat de haaien niet reageren, omdat de rugvin geen zenuwuiteinden heeft. Dus, voor zover ze weten, schaadt het apparaat de haai niet en knoeit het ook niet met hun zintuigen en gedrag. De tags slijten na verloop van tijd.

IJsberen:

In 2021 werkte Fahlo samen met Polar Bears International om de Venture-armband te creëren, waarmee klanten een wilde ijsbeer kunnen volgen 10% van de nettowinst van de ijsberencollectie wordt gedoneerd aan Polar Bears International om zee-ijs te helpen redden en een toekomst voor ijsberen veilig te stellen. Om de nek van de ijsbeer wordt een halsband van soepel, synthetisch materiaal geplaatst.

Olifanten:

Net als de ijsberen worden de olifanten gevolgd met halsbanden. De halsbanden hebben vele voordelen. Een van de voordelen is dat een van de algoritmen van de tracker controleert op onnatuurlijke bewegingen, die kunnen waarschuwen als een olifant mogelijk gevaar loopt door stropers. De tracker informeert de lokale natuurbeheerders en -handhavers, die veel sneller kunnen reageren dan wanneer de olifanten geen hals- band hadden. In 2020 bundelde Fahlo de krachten met Save the Elephants om The Expedition Bracelet te lanceren, waarmee klanten een wilde olifant kunnen volgen. 10% van de nettowinst wordt gedoneerd aan Save the Elephants in Kenia, dat gespecialiseerd is in olifantenonderzoek en zich inzet voor de bescherming van wilde olifanten. Je aankoop helpt bij het be- strijden van ivoorstroperij en het veiligstellen van een toekomst voor olifanten in een snel veranderende wereld.

Ga voor meer informatie naar @MyFahlo op Facebook of Instagram! Wil je ook een armband kopen? Ga dan naar https://myfahlo.com/

Onze Ambassadeurs