Véras neemt je op debuutalbum mee naar ‘Het Niets’

Geschreven door Redactie

Creatieve alleskunner brengt op donderdag 5 januari zijn langverwachte eerste album uit.

Op donderdag 5 januari brengt Véras zijn debuutalbum 'Het Niets' uit. Een zeer persoonlijk conceptalbum waarop existentiële crises en familie-problematiek transformeren in eerlijke alternatieve popsongs met sterke elektronische invloeden.

Het Niets

'Het Niets' is een multidimensionaal muziek-project waarin de verschillende talenten van Véras voor het eerst volledig samenkomen. Met een vastomlijnd plan, de grootste muzikale talenten van Nederland en een set aan strikte regels voor het maakproces vertrok Véras vorig jaar naar Vlieland. Dit heeft geresulteerd in een conceptalbum met 13 nummers waarin je op cinematografische wijze meegenomen wordt in het verhaal van ‘Het Niets’. Op het album staan features van Stefano Keizers, Gotu Jim, Ray Fuego en Jeanne Rouwendaal (WIES). De focustrack is 'Alleen in Bed', waar ook Ray Fuego en Gotu Jim op te horen zijn. Bij de single wordt een video gereleased die is opgenomen in Tokyo en geregisseerd door Véras zelf.

“Het Niets is ontstaan in mijn donkerste jaren. Gebroken met mijn gehele familie, klaar om mijn verhaal te vertellen. Soms moet je eerst iets vernietigen om daarna weer te kunnen maken.” — Véras 

Meer over Véras

Véras Fawaz (29) is muzikant, zanger, songschrijver, presentator en filmmaker. Na zijn debuut-EP ‘Ali’ uit 2018, waarin hij op langzame lo-fi beats diepe, eerlijke teksten over zijn Islamitische vader, zijn overleden broertje en zijn persoonlijke issues zingt, bracht hij in 2020 de EP ‘Destructie’ uit. Als filmmaker heeft Véras zich de afgelopen jaren bewezen als een groot talent met o.a. korte films en videoclips voor o.a. Maan, Goldband, Donnie, RONDÉ & Joost. Dit talent krijgt een steeds duidelijkere plek in de manier waarop hij zijn muziek benadert.

Onze Ambassadeurs