Chocolade Kerstbomen maken

Geschreven door Redactie

Deze heerlijke chocoladekerstbomen zijn de schattigste en leukste kersttraktatie.

Het is een gemakkelijke en feestelijke traktatie die bij het hele gezin in de smaak zal vallen!

Ingrediënten:

150 gram puur of melkchocolade; Zoute sticks/Pepsels;

Eetbaar decoratiestrooisel; Bakpapier;

spuitzak.

Bereidingswijze:

Leg als eerst bakpapier neer en open je decoratiestrooisel en zoute sticks. Smelt daarna chocolade in de magnetron gedurende 1 tot 2 minuten in een magnetronbestendig bakje tot alle stukjes gesmolten zijn. Roer het elke 30 seconden om ervoor te zorgen dat het niet aanbrandt. Giet vervolgens de gesmolten chocolade in een spuitzak. Leg ondertussen de zoute sticks op het bakpapier. Knip het uiteinde van de spuitzak of plastic zak af. Spuit de chocolade op de zoute sticks in de vorm van een kerstboom. Voeg daarna decoratiestrooisel toe aan de kerstbomen met een lepel of je vingers. Laat de bomen op het bakpapier zitten en 2 uur uitharden op kamertemperatuur. Als je haast hebt, plaats ze dan in de koelkast om in 30 minuten uit te harden. Tot slot haal je voor het serveren de chocolade kerstbomen voorzichtig van het bakpapier. En genieten maar!


Onze Ambassadeurs