Maak je auto winterklaar

Geschreven door Redactie

Om ervoor te zorgen dat je auto winterklaar is hebben we een paar tips voor je samengesteld.

Check je batterij: Door de extra druk die op de batterij wordt uitgeoefend door koud weer, lijken autobatterijen in de winter sneller dood te gaan. Koude temperaturen betekenen dat de motor meer accustroom nodig heeft om te kunnen draaien, daarom moet je ervoor zorgen dat de accu goed werkt. Controleer de accu van de auto om er zeker van te zijn dat de polen niet gecorrodeerd zijn. Probeer het trouwens ook te laten inspecteren door een specialist die, indien nodig, vervanging kan aanbevelen.

Vervang je ruitenwissers en sproeiervloeistof: Koop voor een antivriesoplossing een degelijke ruitensproeiervloeistof. Standaardvloeistoffen halen het gewoon niet bij vriestemperaturen. Afhankelijk van slijtage moeten de ruitenwissers elke 6 tot 12 maanden worden gecontroleerd. Zorg ervoor dat je nieuwe ruitenwissers aanbrengt voordat de eerste grote sneeuwbeurt van het seizoen arriveert als ze er versleten uitzien. Je kunt ook een set winterwissers kopen die het wissersysteem beschermen tegen extreme kou.

Check je verwarming en ontdooier: Dit soort reparaties kunnen helaas duur zijn. Maar om veilig te reizen in de winter, moet je je verwarming en ontdooier goed laten werken. Een aanbeveling die je geld kan besparen bij het repareren van een ontdooier, is om te zoeken naar luchtlekken rond ramen en deuren. Lekkages veroorzaken extra vocht waardoor het lijkt alsof je een defecte ontdooier hebt.

Antivries/Koelvloeistof: Deze vloeistof zorgt ervoor dat de temperatuur in de motor zowel gereguleerd als optimaal blijft. Daarom moet je ervoor zorgen dat het antivriesniveau in de motor ook in de winter voldoende is en voldoet aan de noodzakelijke normen.

Controleer je banden: Je kunt de voorkeur hebben om in winterbanden te investeren of ervoor te zorgen dat de nieuwe banden niet te versleten zijn. Winterbanden zijn een perfect alternatief als je in de winter vaak met zwaar weer rijdt. Raadpleeg de gebruikershandleiding om erachter te komen wat de bandenspanning in de winter moet zijn.

Mist- en koplampen: Mist kan uiteraard je zicht tijdens het rijden beïnvloeden. Je moet er daarom ook voor zorgen dat de verlichtingssystemen in perfecte staat verkeren. De mistlampen spelen een crucialere rol bij het doordringen door de mist. Bijna alle voertuigen worden tegenwoordig geleverd met mistlampen. Als je voertuig ouder is en geen mistlampen heeft, is het verstandig om te zoeken naar after-marketlampen.Onze Ambassadeurs