Jornt Ozenga benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris Lelystad

Geschreven door Redactie

 Jornt Ozenga (44) wordt per 1 februari 2023 de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Lelystad. Hij volgt Nico van den Bergh op, die sinds januari 2022 interim gemeentesecretaris is.

Jornt Ozenga is geboren en getogen in Friesland en momenteel gemeentesecretaris in Heemskerk. Hij studeerde Landbouw en Economie (major Bedrijfskunde en minor Bestuurskunde) en werkte eerder voor het CJIB, de Belastingdienst, de Milieuadviesdienst en als gemeentesecretaris van gemeente Harlingen. Hij is lid van de raad van toezicht van Van Hall Larenstein en van het Fries Sociaal Planbureau.

Het college: “We zijn blij dat we als college zo’n ervaren gemeentesecretaris aan hebben kunnen trekken die beschikt over de juiste competenties die aansluiten bij onze ambities als gemeente.”

Start per 1 februari 2023

Jornt Ozenga start op 1 februari en volgt Nico van den Bergh op, die nu nog interim gemeentesecretaris is. Ozenga ziet Lelystad als een mooie uitdaging: "In Lelystad zie ik een veelzijdige stad die op alle vlakken gaat ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit in februari te starten en kennis te maken met de collega’s en de stad.”

De gemeentesecretaris maakt geen onderdeel uit van het college, maar is de belangrijkste adviseur van het college. De gemeentesecretaris is daarnaast het hoofd van de ambtelijke organisatie.


Onze Ambassadeurs