Hawaï is de bestemming die alles heeft!

Geschreven door Redactie

Hawaï is een vulkanische archipel en een Amerikaanse staat. Het ligt in de centrale Stille Oceaan en bestaat uit honderden eilanden met een afstand van 2.451 kilometer.

Slechts 8 van deze eilanden zijn algemeen bekend waarvan er slechts 6 regelmatig bezocht worden. Ze omvatten Hawai’i Island, Maui, Oahu, Kauai, Molokai en Lanai. Deze populaire eilanden van Hawaï staan bekend om hun unieke eigenschappen. Met vulkanische bergketens, bruisende stadscentra, riffen, perfecte stranden, surfstranden en tropische regenwouden, is het geen wonder dat de ‘Aloha State’ de bestemming wordt genoemd die alles heeft!

Geschiedenis en cultuur spelen een grote rol in de betoverende diversiteit van Hawaï. Oorspronkelijk bewoond door de oude Polynesiërs, heeft Hawaii sindsdien ontdekkingsreizigers en migranten verwelkomd uit Europa, China, de Filippijnen en Japan (om er maar een paar te noemen!). Ondanks dat het de meest afgelegen eilandenketen ter wereld is, heeft Hawaii een bevolking van meer dan 1,4 miljoen mensen.

Duiken bij Molokini

Molokini Crater, een van ‘s werelds beroemdste snorkel- en duikbestemmingen, herbergt een verbazingwekkende reeks onderwaterdieren en -habitats. Het kristalheldere water van de krater maakt het gemakkelijk om de kleinste details onder de zee te zien. Breng tijd door met zwemmen rond de koraalriffen of maak vrienden met een aantal zeeschildpadden die langskomen in Turtle Town (maar raak ze natuurlijk niet aan). En houd altijd je ogen open voor af en toe een octopus, paling of een school kleurrijke vissen.

De weg naar hana

De weg naar Hana ? Meer als de weg naar de hemel. De prachtige kustlijn van Maui is de perfecte achtergrond voor een dag vol avontuur. Van regenwouden en oerwouden tot woestijnachtige landschappen, de gevarieerde natuur van het eiland zal je versteld doen staan. Met iets minder dan 65 mijl (105 kilometer) is reizen over de snelweg in een dag beheersbaar, vooral met een gids om je de beste bezienswaardigheden te laten zien . Je vindt beroemde plekken zoals Ho’okipa Lookout, Huelo Lookout, Honomanu Black Sand Beach en nog veel meer langs de kronkelende wegen.

Zonsopgang van Haleakala

Als je ooit boven de wolken hebt willen zitten terwijl je de zon ziet opkomen, dan is een reis naar Haleakala National Park een must. Bekend om zijn adembenemende schoonheid, kan je vanaf de 3055 meter hoge top over het park kijken. Hoewel je misschien vroeg moet opstaan om de zonsopgang te zien, is de terugtocht naar beneden een makkie als je de tokkelbaan van het park neemt . Kun je een betere manier bedenken om de dag te beginnen? Wij ook niet.

Manoa watervallen

Manoa Falls is een gemakkelijk toegankelijke, 150 meter hoge waterval, gelegen in de Manoa-vallei. De Manoa Falls Trail is een van de beste watervalwandelingen op Oahu! Als je op zoek bent naar een prachtige en iconische bestemming in Honolulu, dan is deze waterval de plek waar je naartoe moet. Beroemde films zoals “Jurassic Park” en “The Hunger Games: Catching Fire” hebben scènes van hun film gefilmd in dit gebied.


Onze Ambassadeurs