Laatste thuiswedstrijd voor WK-break tegen FC Dordrecht

Geschreven door Redactie
Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

De laatste thuiswedstrijd voor het WK Voetbal en de bijbehorende ‘pauze’ in het speelschema is er voor Almere City FC eentje tegen FC Dordrecht. In de goede fase waar de ploeg van Alex Pastoor in zit hoopt het nog drie punten bij te kunnen schrijven, tegen een opponent waarvan de laatste jaren vrijwel nooit verloren werd.

De laatste nederlaag tegen de drechtstedelingen is namelijk al 3,5 jaar geleden. Op Tweede Paasdag 2019 ging het in Dordrecht mis. In een wedstrijd waarin City de periodetitel kon winnen door een aaneenschakeling van meevallende resultaten op andere velden stond het na een uur met 3-0 achter. In de slotfase scoorden Damon Mirani en Youri Loen nog twee tegentreffers, maar een resultaat werd niet geboekt. Vier dagen later was de periodetitel overigens alsnog een feit, dankzij een thuiszege op Jong PSV.

Sindsdien werd er dus niet meer verloren van FC Dordrecht, al betekent dat niet dat elke wedstrijd een driepunter tot resultaat had. Drie van de laatste zes onderlinge duels eindigden in 2-2. Afgelopen seizoen gold dat zelfs voor beide ontmoetingen, waaronder die in eigen huis. Na een goed half uur stond het 0-2 in het Yanmar Stadion, maar Bradly van Hoeven en Jonas Arweiler redden met hun goals een punt.

Een jaar eerder won City eenvoudiger van Dordrecht. Althans, op papier, want ondanks de 3-0 uitslag kwam de overwinning pas laat tot stand. Het duurde tot minuut 72 voor Faris Hammouti de openingstreffer te pakken had. In de blessuretijd maakte Hammouti ook de derde Almeerse treffer, nadat tussendoor Damon Mirani de bevrijdende 2-0 al had gemaakt.

Het is ook niet altijd zo geweest dat City gemakkelijk aan de punten kwam tegen de Zuid-Hollanders. Zo werd er tussen 2012 en 2015 uitsluitend verloren van FC Dordrecht. De onderlinge statistiek is dan ook aardig gebalanceerd: 11 keer won Almere City FC, 13 keer ging Dordt met de zege aan de haal. 9 keer eindigde het in een gelijkspel.

Bij de Dordtenaren vinden we twee oude bekenden. Verdediger Ruggero Mannes was van 2018 tot 2021 selectiespeler in Almere en speelde 25 wedstrijden in het rood. Door een blessure zal Mannes zondagmiddag echter niet in actie komen, is de verwachting. Ook hoofdtrainer Michele Santoni heeft een Almeerse geschiedenis, hij leidde de ploeg in het seizoen 2018-2019.

Huidige Almeerders Thomas Poll en Pascu hebben juist een verleden bij FC Dordrecht. Pascu speelde daar tot afgelopen seizoen nog, terwijl Poll een seizoen eerder op huurbasis vanuit FC Groningen in Zuid-Holland speelde.

De wedstrijd begint al om 12:15 uur en tickets bestel je uiteraard via tickets.almerecity.nl. Niet in het stadion? Kijk dan live via ESPN of houd onze sociale kanalen in de gaten voor de laatste updates tijdens het duel!

Onze Ambassadeurs