Fraai begin van november voor Almere City FC

Geschreven door Redactie
Foto: Almere City FC PR

Almere City FC heeft vanmiddag verdienstelijk gewonnen van Royal Antwerp FC. In de schaduw van Stadion De Bosuil won de ploeg van Alex Pastoor met 0-3 van de Belgen. 

Al in de tiende minuut laat Almere City FC eens te meer zien over een uitstekende vorm te beschikken. Duijvestijn verstoort de opbouw van de Antwerpenaren en krijgt de bal daarna in de combinatie terug van Pouwels, die hierna naar de tweede paal snelt. De voorzet van Duijvestijn is op maat, de afwerking van de spits fraai: 0-1. Pouwels krijgt vijf minuten later zelfs een opgelegde kans van Stije Resink om de tweede van de dag te maken. Opnieuw onderbreekt Almere City FC de opbouw van de Belgen. De inzet van Pouwels wordt echter gekeerd door de keeper.

De thuisploeg komt er in het eerste half uur nauwelijks aan te pas, alhoewel Royal Antwerp in die fase de paal nog raakt. Pas in het laatste kwartier dringt de bespeler van Stadion De Bosuil aan. Een tegendoelpunt blijft echter uit.

In de tweede helft treedt Almere City FC aan met een piepjong elftal. Toch lukt het de bezoekers binnen vijf minuten de 0-2 binnen te prikken. Opnieuw is het Pouwels die binnen schiet. Hij wordt alleen op pad gestuurd richting doel door een uitstekende steekpass van Bradly van Hoeven, de boomlange spits kiest beheerst de hoek uit.

Pouwels voegt daar tien minuten later nog een assist met een ingenieus hakje aan toe. De gelukkige ontvanger is Tijmen Wildeboer, die van dichtbij binnen schiet.

De rest van het duel houden beide ploegen elkaar in evenwicht. De schade is dan echter al aangericht. Almere City FC wint verdienstelijk van Royal Antwerp FC en kan zich nu concentreren op de uitwedstrijd tegen Jong PSV aankomende maandagavond. Kaarten voor die uitwedstrijd zijn te koop via de ticketsite.

Onze Ambassadeurs