Vandaag is het vanille milkshake-dag

Geschreven door Redactie

Elk jaar op 20 juni viert Nationale Vanille Milkshake Dag de koude drank gemaakt met vanille-ijs, vanille en melk.

Tegen 1900 verwees een milkshake vaak naar 'gezonde dranken gemaakt met chocolade-, aardbeien- of vanillesiropen'. In deze schuimige dranken was nergens ijs te vinden. Een paar jaar later, in de vroege jaren 1900, begonnen mensen echter om deze nieuwe traktatie te vragen met een bolletje ijs. In de jaren dertig serveerden moutwinkels overal in de Verenigde Staten milkshakes.

Deel een vanillemilkshake met iemand. Of je er nu een thuis maakt of naar je favoriete ijssalon gaat, een vanillemilkshake is een geweldige opkikker. Ze zijn ook gemakkelijk te maken. Met een paar simpele ingrediënten maak jij samen met je gezin je favoriete milkshakes thuis.

Gebruik #VanilleMilkshakeDag om te delen op sociale media.