Sloop pand Magic Apple binnenkort van start

Geschreven door Redactie

Binnenkort start de sloop van het gebouw aan de Middenweg 96, 98 en 100, waar onder andere Magic Apple in heeft gezeten.

Het pand stond al geruime tijd leeg en wordt nu gesloopt om plaats te maken voor de herontwikkeling van stationsgebied Oost. Zo komt er ruimte voor een aparte busbaan naast de Middenweg en een nieuw en ruimer busstation dat dichter bij het treinstation komt te liggen.

Sloopwerkzaamheden

Vanaf 23 juni start een gespecialiseerd sloopbedrijf met de sloop van het pand. De voorbereidingen voor de sloop starten 20 juni. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken en zijn naar verwachting eind augustus 2022 klaar. Omwonenden zijn inmiddels met een brief geïnformeerd.

Omleiding voetgangers- en fietsverkeer

Het fietspad dat voor het pand langs loopt, gaat tijdens de sloopwerkzaamheden dicht. Voetgangers- en fietsverkeer kan via het voet- en fietspad aan de kant van de Zilverparkkade de weg vervolgen. Dit staat aangegeven met gele omleidingsborden. De Middenweg blijft open tijdens de werkzaamheden, gemotoriseerd verkeer heeft daarom geen last van de sloop.

Kijk voor meer informatie op Stationsgebied oost | Gemeente Lelystad