Gratis water en fruit van Lelystadse supermarkten voor basisscholen tijdens Avond-4-Daagse

Geschreven door Redactie

Van 7 tot en met 10 juni 2022 doen duizenden kinderen weer mee aan de Lelystadse Avond-4-Daagse.

Zes supermarkten, de Stichting Avond-4-Daagse Lelystad en JOGG Lelystad hebben de handen ineengeslagen om dit wandelfestijn een gezonder tintje te geven. Alle leerlingen van basisscholen die zich voor de actie hebben aangemeld, krijgen gratis water en fruit en daarnaast kunnen basisscholen zich aanmelden voor een gratis waterkoeler mét een maand lang gratis fruit om fruitwater te maken.

Waarom deze acties?

Onderzoek laat zien dat minder dan de helft van de kinderen elke dag water of thee zonder suiker drinkt. Kinderen drinken veel gezoete dranken of sapjes waar suiker in zit. Om basisscholen te helpen kinderen en ouders meer bewust te maken van de voordelen van water drinken, zijn deze acties bedacht. JOGG Lelystad is dan ook verheugd met deze unieke samenwerking met de supermarkten Albert Heijn Kempenaar, Albert Heijn Voorhof, Jumbo Jol, Jumbo de Waag, Jumbo Voorstraat, Plus Postma en de Avond-4-Daagse Lelystad.

Gezonde Avond-4-Daagse actie en de fruitwateractie

De supermarkten ondersteunen twee acties. Zo krijgt iedere leerling die aan de Avond-4-Daagse mee doet een flesje water en een stuk fruit. Basisscholen kunnen zich aanmelden voor één of meerdere wandelavonden, waarna de school, zoveel als mogelijk, wordt gekoppeld aan de dichtstbijzijnde supermarkt in de wijk.

Scholen die zich aanmelden voor de fruitwateractie, ontvangen van JOGG Lelystad een grote waterkoeler. De supermarkten zorgen er dan voor dat de betreffende school een maand lang gratis fruit krijgt om fruitwater mee te maken. Aan deze actie kunnen een beperkt aantal scholen meedoen, vanwege het aantal beschikbare waterkoelers.

Meer informatie over beide acties staan in een flyer die reeds naar de basisscholen is verstuurd en ook hier te vinden is. Aanmelden kan tot en met 24 mei a.s. via het aanmeldformulier.

Campagne Lelystad drinkt water!

Deze acties vinden plaats tijdens de campagne Lelystad drinkt water! Diverse organisaties in de stad besteden van 7 tot en met 11 juni aandacht aan de voordelen van water drinken: water is gezond, gemakkelijk en goedkoop. Inwoners die deze week een bezoek brengen aan GO! Kinderopvang, Icare, Welzijn Lelystad, basisscholen, FlevoMeer Bibliotheek, Porteum, Sportbedrijf Lelystad en GGD Flevoland worden op verschillende manieren geïnformeerd over de voordelen van water drinken.

JOGG Lelystad Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst

Met de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ wil JOGG Lelystad, samen met andere partijen, bedrijven en gemeente Lelystad, zorgen voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond opgroeien en daarmee een gezonde toekomst tegemoet gaan.
Meer informatie op: www.lelystad.nl/jogg

Onze Ambassadeurs