Kies voor natuur: in, om en op het huis!

Geschreven door Redactie

Help jij de natuur dichterbij te halen?  Een van de mogelijkheden hiervoor is meer groen in, om en op je woning, zoals via een groen dak.

Doe mee aan de challenge: ‘Kies voor natuur: in, om en op het huis!’’. www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook  

Meer groen in, om en op je woning?

Kies voor groen in, om en op het huis! Groen heeft veel voordelen.  Groen in de tuin draagt bij aan het opvangen van water bij hevige regenval, zuivert de lucht en draagt ook nog bij aan meer biodiversiteit. Een groen dak, een groene gevel of bomen om het huis kunnen ook bijdragen aan minder hittestress in de woning bij warme zomerse dagen. Je kunt bij een groen dak kiezen uit verschillende soorten beplanting: sedum, kruiden of bijvriendelijke planten soorten. Voor de tuin kun je kiezen voor verdere vergroening, zoals via een klimaattuin. Ook een aanrader is scholen die hun schoolpleinen verder gaan vergroenen.  Een aantal basisscholen uit Lelystad omarmen deze challenge door mee te aan Plan Boom en vergroenen zo hun schoolplein. Ik doen mee. Jij ook? Meldt je aan via www.ikdoemeejijook.nl

Impact challenge vorige week: Interieur restyle: kies voor circuair!Samen met Flevolandse krinloop-initiatieven lieten we zien op welke wijze je jouw interieur circulair kan restylen. Ook studenten van de Unit Green van ROC Flevoland namen deel. Bovendien omarmden bijna 30 Flevolanders de challenge en staken hun interieur in een nieuw circulair jasje. De keuze voor een circulaire opknapbeurt bespaart namelijk veel grondstoffen. Zo maken we onze Flevolandse voetafdruk een maatje kleiner.

In maart staan de challenges in het teken van ‘duurzaam verbouwen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.  
 
Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl   

Onze Ambassadeurs