Saartje Spiritueel Wonen

Geschreven door Redactie

In de vorige editie deelde ik 5 tips met je om je woning spiritueel in te richten, voor een zen en ontspannen woning. In deze editie deel ik mijn 5 tips welke materialen je in je huis kunt gebruiken om de spirituele verbinding te versterken.

1. Hout.

Hout brengt je net als planten, weer terug in contact en verbinding met de natuur. Met het natuurlijke ritme en de natuurlijke cyclus. Dood hout is prachtig om te gebruiken voor een creatie. Hout heeft niet alleen een functie als het levend is, als het dood is, is het een broedplek voor vogels en dus leeft het opnieuw met een andere functie. Hout zorgt voor een hechtere band met de bron van het leven.

2. Edelstenen.

Moeder natuur heeft met haar gigantische kracht de meeste mooie edelstenen en mineralen weten te maken. Edelstenen en mineralen ontstaan diep in de aarde. Magma koelt heel langzaam af, wat wel miljoenen jaren kan duren en verandert daarna in kristallen. Afhankelijk van (chemische) samenstelling ontstaat er dus een Bergkristal of een Labradoriet. Ieder edelsteen is uniek en bezit de kracht van moeder aarde. Het zijn als het ware haar kinderen die ze naar de oppervlakte brengt. Aan ons om ervan te genieten en voor te zorgen.

3. Touw/macramé.

Met touw kun je de meeste mooie creaties maken, wat we vaak macramé noemen. Dromenvangers, maanvangers, plantenhangers of zelf een intuïtief stuk maken. Macramé is echt een creatieve kunst, welke met creatieve energie is ontworpen. Creativiteit wakkert speelsheid aan en werkt daardoor goed voor de sacrale chakra, waar onze creatieve energie schuilt.

4. Spiegels.

Spiegels zijn niet alleen de poort naar de ziel, maar vergroten ook tevens de ruimte in je kamer door het weerspiegelen. Spiegels versterken het contact met jezelf. Wat is jouw band met de spiegel? Kijk je er graag in? Zie je jezelf graag? Hoe zou het zijn om de band met jezelf en je weerspiegeling te versterken? Tip: iedere keer dat je langs een spiegel loopt, zeg iets liefs tegen jezelf in de spiegel. Je zult merken dat op den duur de band met jezelf en de band met je spiegel versterkt wordt.5. Kaarsen of (gedroogde) kruiden.

Een kaars die brandt zorgt voor het vuur element. De aarde kent diverse elementen die ons in het dagelijks leven ondersteunen. Te denken aan vuur, water, aarde, lucht, metaal en hout. Het vuur element is verbonden met je zonnevlecht chakra en zorgt ervoor dat het vuur in jou weer gaat branden. Daarom kun je het ook zo lekker vinden als het zonnetje buiten schijnt, het voedt jouw zonnevlecht chakra. Naast kaarsen kun je ook (gedroogde) kruiden aansteken, dit worden vaak ook wel smudge sticks genoemd. Gemaakt van Salie, Rozemarijn, Munt, Lavendel, Rozenblaadjes enzovoorts. De geur zorgt voor een bepaalde beleving (rust, concentratie, reiniging) in huis.Onze Ambassadeurs