Minister Hugo de Jonge geeft aftrap voor versnelling woningbouw in Lelystad

Geschreven door Redactie

Gemeente Lelystad, provincie Flevoland, ministerie van Binnenlandse Zaken en het Rijksvastgoedbedrijf zetten gezamenlijk hun schouders onder de woningbouw in Lelystad.

Samen zorgen zij dat er de komende jaren minimaal 1.000 woningen per jaar aan Lelystad worden toegevoegd. Minister Hugo de Jonge deed op 23 februari in de wijk Warande de aftrap voor de versnelling van de Lelystadse woningbouw.

Voor de versnelling worden samenwerkingsafspraken gemaakt. Doel is om minimaal 1000 woningen per jaar te bouwen. Daaraan zal Warande een belangrijke bijdrage leveren, waarbij we gestaag door blijven bouwen tot Warande helemaal af is. De aftrap van de minister laat zien dat de woningbouwopgave in Lelystad hoog op de agenda staat.

Aanpak woningnood en wachttijden

Groei in de woningbouw van Lelystad is nodig om de krapte op de woningmarkt te verminderen en Lelystad ook in de toekomst een sterke en leefbare stad te laten zijn. Om dat te bereiken worden ook bestaande bouwlocaties versneld ontwikkeld.
Wethouder Elzakalai: “Ik ben blij met de gemaakte afspraken met het Ministerie van Binnenlandse zaken, het Rijksvastgoedbedrijf en de provincie dat we de komende jaren minimaal 1000 woningen per jaar gaan bouwen. Met deze gezamenlijke inzet pakken we de woningnood en de wachttijden aan. We zetten ons in voor wat de Lelystedeling nodig heeft en zorgen er voor dat iedereen die dat wil in Lelystad een wooncarrière kan beleven, van stadsvilla tot eengezinswoning en van startersappartement tot seniorenwoning.”

Aantrekkelijke en economisch sterke stad ook in de toekomst

Lelystad heeft de ambitie om een zelfstandige, sociaal veerkrachtige, duurzame, aantrekkelijke en economisch sterke stad te zijn met een groei van 15.000 woningen naar ruim 100.000 inwoners. Op de lange termijn wil Lelystad groeien met nog een 25.000 woningen naar 150.000 of meer inwoners. Dat is een verdubbeling van de stad. Uitgangspunt is daarbij een goede balans tussen woningen, winkels, voorzieningen, recreatiemogelijkheden en cultuur. Zo krijg je een volwassen en aantrekkelijke stad met kwaliteit. Kwaliteit, groen en water is waaraan je Lelystad blijft herkennen. In Lelystad woon je nu en in de toekomst direct naast de Markerwadden, Oostvaardersplassen en bij Nationaal Park Nieuwland. Voor de inwoners van nu en in de toekomst.

Onze Ambassadeurs