Microsoft gaat Activision Blizzard kopen in een deal van 68.7 miljard

Geschreven door Redactie

De aankoop zou de exclusieve franchises van Xbox kunnen doen groeien

Microsoft heeft dinsdagochtend aangekondigd om de mega-uitgever Activision Blizzard te kopen voor een recordbedrag van 68.7 miljard dollar. Wanneer de overname is afgerond, zou de overname franchises zoals Call of Duty, Overwatch, Diablo, World of Warcraft, Starcraft en nog veel meer onder de paraplu van Xbox brengen!

De aankondiging volgt op de overname van Bethesda van 7,8 miljard dollar door Microsoft, die slechts 15 maanden geleden werd aangekondigd. Na enige aanvankelijke verwarring over wat die aankoop betekende voor Bethesda's titels, is het sindsdien duidelijk geworden dat de meeste van Bethesda's grootste franchises (zoals The Elder Scrolls) niet zullen verschijnen op concurrerende consoles zoals de PlayStation 5.


Onze Ambassadeurs