Ze zijn er weer! Tulpen!

Geschreven door Redactie

Misschien heb jij ze al gespot. Er zijn weer tulpen! Al zijn ze nog niet overal verkrijgbaar, binnenkort kun je niet meer om ze heen. Je zou het niet denken, maar januari is de start van het tulpenseizoen. De Nationale Tulpendag wordt iedere derde zaterdag van januari gevierd in Amsterdam. Op zaterdag 15 januari 2022 viert Nederland Nationale Tulpendag. Dit is de start van het (snij)tulpenseizoen. Het thema dit jaar is ‘Share Happiness’. De tulp ís van iedereen en vóór iedereen en staat symbool voor verbinding.

Nederland is de grootste kweker van onze favoriete lentebloem. In 2019 exporteerden we twee miljard tulpenbollen. Ook zijn we ‘s werelds nummer 1 in de bloemenhandel. Ons marktaandeel is maar liefst 44%. En 77% van alle bollen wereldwijd komen uit, jawel, ons eigen kleine kikkerlandje. De meest verkochte bloem is dan ook de tulp! En daar is Nederland maar wat trots op. Wist je dat tulpen er bijna in alle kleuren van de regenboog zijn, behalve blauw?