Vandaag is het National Science Fiction Day

Geschreven door Redactie

National Science Fiction Day promoot de viering van sciencefiction als genre, de makers ervan, geschiedenis en ook verschillende media.

Elk jaar op 2 januari lezen en bekijken miljoenen sciencefictionfans hun favorieten in sciencefiction.

De datum van de viering herdenkt de geboorte van de beroemde sciencefictionschrijver Isaac Asimov. Isaac Asimov, een Amerikaanse auteur en hoogleraar biochemie aan de Universiteit van Boston, werd geboren als Isaak Yudovich Ozimov op 2 januari 1920. Hij is vooral bekend om zijn sciencefictionwerken en zijn populair-wetenschappelijke boeken. Isaac Asimov, wiens werken door velen worden gevolgd, stierf op 6 april 1992.

Beschouwd als een meester in harde sciencefiction, werd Asimov, samen met Robert A. Heinlein en Arthur C. Clarke, tijdens zijn leven beschouwd als een van de "Grote Drie" sciencefictionschrijvers. Velen beschouwen de Foundation Series als het meest opvallende stuk van Asimov. Zijn andere grote series zijn de Galactic Empire Series en de Robot Series.

Enkele van de succesvolle televisieprogramma's die door sciencefictionfans worden erkend, zijn Star Trek-The Next Generation, The X-Files, Battlestar Galactica, Doctor Who en The Twilight Zone.

Als we terugkijken op wat oudere sciencefiction in onze huidige door technologie doordrenkte wereld, hoe dicht komen de schrijvers dan bij het beeld van onze toekomst? Lang voordat Asimov zijn eerste werk maakte, stelden mensen zich machines voor waarmee ze konden vliegen als vogels. Een andere man, Leonardo Di Vinci, keek ook naar de toekomst. Hij ontwierp constructies die de sciencefiction van zijn tijd waardig waren.

De dag moedigt het lezen of kijken naar sciencefiction aan. Overweeg echter om sciencefiction op andere manieren te verkennen. Bijvoorbeeld:

- Introduceer sciencefiction aan een geheel nieuwe generatie. Bied aan om fragmenten van je favoriete sciencefictionauteur voor te lezen aan een jeugdgroep in een bibliotheek.
- Ontdek de auteurs van sciencefiction die je nog nooit eerder hebt gelezen.
- Bestudeer de geschiedenis van sciencefiction en hoe deze de moderne cultuur heeft beïnvloed.
- Deel je favoriete sciencefictionverhaal of personage.
- Je kunt ook deze boeken verkennen om de tijdreiziger in jou los te laten.

Gebruik #ScienceFictionDayOnsNieuws om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs