'Us Again': het magische verhaal achter Disney's mijlpaal nieuwe korte film

Geschreven door Redactie

Na de première op hetzelfde programma als Raya and the Last Dragon, wordt de korte film nu gestreamd op Disney+ en is gegarandeerd een van de leukste dingen die je dit jaar ziet.

Us Again komt van Zach Parrish, die hoofd animatie was op Big Hero 6 en regisseur van de opvallende Short Circuits, 'Puddles'.

Het speelt zich af in een wereld die niet zo verschilt van de onze, afgezien van het feit dat iedereen zich een weg door het leven danst behalve Art, een oudere man die zich heeft neergelegd bij zijn Barcalounger. Totdat, dat wil zeggen, een magische nacht waarin hij en zijn jong van hart vrouw in staat zijn om de tijd terug te draaien en weer synchroon te lopen.

Om de korte film tot leven te brengen, werkte Parrish samen met Keone en Mari Madrid, het getrouwde duo dat vooral bekend staat om hun optredens op World of Dance en werken met onder meer Justin Bieber en Billie Eilish. Us Again wordt volledig verteld door middel van hun choreografie, ingesteld op een funk- en soulscore van componist Pinar Toprak.


Onze Ambassadeurs