Hoe zet je jezelf op de eerste plek?

Geschreven door Redactie

Wat kun je doen om jezelf weer op de eerste plaats te zetten?

Hier een paar manieren om dit voor elkaar te krijgen!

Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Het zou natuurlijk te mooi voor woorden zijn als iedereen je aardig vindt. Maar is dat nou realistisch? We kunnen niet altijd maar van iedereen positieve woorden krijgen, hoe aardig we ook zijn. Jij bent niet verantwoordelijk voor het geluk van een ander, dat betekent dat een ander ook niet verantwoordelijk is voor jouw geluk. Dat betekent dat je moet leren om aardig te zijn voor jezelf.

Luister naar jezelf. Een ‘Nee’ tegen een ander is een ‘Ja’ tegen jezelf. Soms moet je nee zeggen om jezelf voor anderen te zetten. En misschien zijn er dan mensen die je niet aardig vinden. Maar gaan zij jou echt aardiger vinden als jij jezelf blijft opofferen? Op de langere termijn heb je steeds minder te bieden. Liefde is een primaire levensvoorwaarde. Niet alleen liefde van anderen, maar vooral ook de liefde voor jezelf. Want hoe kunnen anderen ons aardig vinden als we onszelf niet aardig vinden? Het beste wat je iemand te bieden hebt, dat ben jij zelf. Niet de dingen die je voor ze doet, maar jij op je best, liefdevol en in balans.

Je bent het waard om aan te werken! Gun jezelf een positiever leven!

Onze Ambassadeurs