Geen lege portemonnee tijdens de kerst

Geschreven door Redactie

Niet op rantsoen in januari.

Het is de gezelligste tijd van het jaar, de kerst. Maar naast gezellig is het ook een dure maand. Cadeautjes kopen, een kerstdiner voorbereiden of uiteten gaan, het kost allemaal handen vol geld. Maar daar is een oplossing voor! Met deze tips bespaar je euro’s in december.

Herbruik je kerstoutfit

Iedereen kent het vast wel, nog even snel een leuke outfit scoren voor de kerst. Maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Je kan een jurk, blouse of broek van vorig jaar echt nog wel een keer aan deze kerst. Als je het een beetje anders stijlt is het al gelijk een andere outfit. Bijvoorbeeld met een leuke riem, een ander jasje of aanwezige sieraden.

Maak je eigen gourmetschotel

Gezellig gourmetten is bijna een traditie, maar kan ook best prijzig zijn. Een kant en klare goumetschotel is natuurlijk makkelijk, maar niet altijd de goedkoopste optie. Je kan de schotel ook makkelijk zelf maken! Het enige wat je hoeft te doen, is vlees kopen en zelf in kleinere stukken snijden. Je kan ook makkelijk zelf hamburgers maken van gehakt.

Stel een maximumbedrag vast

Als je eenmaal begint met kerstshoppen, kan je bij na niet meer stoppen. Het is natuurlijk heel verleidelijk om nog net even dat ene extra cadeautje te kopen, maar voor je het weet heb je bijna je maandsalaris uitgegeven. Stel daarom voor jezelf een maximumbedrag vast voor de kerstcadeautjes. Zo weet je van te voren wat je gaat uitgeven en geef je niet te veel uit. Je moet je natuurlijk wel aan dit bedrag houden.


Onze Ambassadeurs