Aviodrome, ook leuk voor volwassenen!

Geschreven door Redactie

Luchtvaartmuseum Aviodrome is een belevenis voor jong én oud

Wil je met je partner, vrienden en/of vriendinnen in alle rust de geschiedenis van de luchtvaart beleven? Bezoek dan eens het luchtvaartmuseum buiten de schoolvakanties.

100 jaar luchtvaart in Nederland

In de expositie 100 jaar luchtvaart in Nederland ontmoet je vele vliegende legendes. Je vindt er het eerste gemotoriseerde vliegtuig van de gebroeders Wright, ontmoet Anthony Fokker en Albert Plesman (de eerste directeur van KLM) en vele anderen. In een reis door de tijd, waarin veel vliegtuigen voorbijkomen, ontdek je de verhalen en bijzondere collectiestukken uit de geschiedenis van de luchtvaart.

Collectie van meer de 100 vliegtuigen en helikopters

Luchtvaartmuseum Aviodrome herbergt meer dan 100 vliegtuigen en helikopters. De ene nog bijzonderder dan de andere. Zo zie je er de originele Fokker Spin uit 1912 en de wereldberoemde Uiver (Douglas DC-2) die in 1934 de Melbourne race won. Elk vliegtuig heeft een bijzonder verhaal dat ondersteund wordt door beelden, teksten en voorwerpen. Je kunt ook de hulp van een gids inschakelen. Die weten alle ins en outs van ieder vliegtuig en zitten vol met anekdotes en/of persoonlijke verhalen.

Onze Ambassadeurs