Populairste webshops van Nederland

Geschreven door Redactie

Tegenwoordig shoppen we steeds meer online.


In deze tijd is dit niet verwonderlijk, want door het grote aantal online winkels kun je bijna altijd vinden wat je nodig hebt. Met slechts een paar klikken wordt jouw pakket bezorgd. Er zijn veel kleine online winkels in Nederland, maar er zijn ook een aantal zeer populaire giganten.


Zalando


Aanvankelijk verkocht de Duitse webwinkel Zalando alleen schoenen. In de loop van de jaren is de situatie veranderd. Tegenwoordig is het een van de grootste online winkels in de Nederlandse mode-industrie. Je kunt er voor iedereen kleding en accessoires kopen. Deze winkel biedt niet alleen betaalbare goederen, maar biedt ook merkkleding voor mensen die van luxe goederen houden. De jaaromzet van Zalando bedraagt ​​670 miljoen euro.

Coolblue


Coolblue is een van de grootste webwinkels op het gebied van elektronica. Je kunt hier alles kopen, van laptops en gameconsoles tot wasmachines en ovens. De website geeft veel beschrijvingen over het product en je kunt verschillende modellen gemakkelijk met elkaar vergelijken. Dit verklaart waarom veel mensen op de site surfen om een ​​aankoop te doen. De jaaromzet van Coolblue bedraagt ​​1,1 miljard euro.

Bol.com


De website Bol.com is opgericht in 1999. Dit is een echt Nederlands bedrijf dat al meer dan twee decennia actief is op internet. Het was een groot succes, want in deze webwinkel kochten veel mensen boeken, verzorgingsproducten, accessoires en gadgets. De reden waarom Bol.com zo goed is, is ook de samenwerking met haar partners. Online winkels die worden gehost met Magento kunnen eenvoudig gegevens delen met online winkels via Akeneo PIM. Inmiddels heeft Bol.com een ​​jaaromzet van maar liefst 2,2 miljard euro.