De Snelste Auto’s ter Wereld

Geschreven door Redactie

Snelle auto’s, wie droomt er niet van?


Het is meestal nog een droom, want echt snelle sportwagens zijn zeldzaam en alleen voorbehouden aan topvoetballers, filmsterren en andere miljonairs. Maar welke zijn nou de snelste?

Bugatti Chiron – 420 km/uur

Bugatti is een traditionele Franse autofabrikant die luxe auto's ontwerpt. Het bedrijf maakt al jaren deel uit van de Volkswagen Group. De Bugatti Veyron is al heel lang een sportwagenmodel waar andere merken mee moeten concurreren. Op een gegeven moment was de snelheid van Veyron gelijk en begon het werk van de opvolger, wat de concurrenten opnieuw zou overschaduwen.


Hennessey Venom GT – 435 km/uur


Hennessey Performance Engineering is een Amerikaans bedrijf dat zich toelegt op het modificeren van sportwagens. Dit doen ze voor veel automerken zoals Porsche, Ferrari en Lotus. Zijn eigen Hennessey Venom GT is bijvoorbeeld een sterk aangepaste Lotus Exige.

 Koenigsegg Agera R – 447 km/uur


Wat moet je als auto-ontwerper doen als je een van de mooiste auto's ooit hebt ontworpen? Christian von Koeningsegg staat voor een grote uitdaging: Koeningsegg CCX volgen met stijl en hogere snelheid. Het wordt uiteindelijk Agera.

Agera is opnieuw gemaakt van verschillende ultralichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en kerval. In 2011 werd de Agera R gelanceerd, inclusief speciaal ontwikkelde Michelin-banden. Later dat jaar brak Agera R zes records op de eigen testbaan in Engelholm, met een acceleratietijd van 14,53 seconden van 0 naar 300 km/u.