De eerste landelijke strooiactie van het seizoen

Geschreven door Redactie

Het is weer koud, kil en dat betekend dus ook glad. En daar is strooizout goed voor

Vannacht is de eerste landelijke strooiactie van het seizoen van start gegaan. Er is ruin 2,5 miljoen kilo aan strooizout gestrooid en de strooiwagens hebben vannacht meer dan 38 duizend kilometers gereden door de strooiwagens. Vrijdag is er al lokaal wat zout gestrooid maar dit was de eerste landelijke actie. Zodra het wegdek bevriest en je gooit er strooizout op zorgt dit ervoor dat enig ijs wat er ligt smelt. Op deze manier is het niet glad op het wegdek en kan je dus gerust met de auto de snelweg op.

De strooiactie word elk jaar gegeven maar natuurlijk niet op dezelfde datum. Het weer verschilt erg en daarom zorgen de strooiers ervoor dat ze op 1 oktober klaarstaan om ’s nachts uit te rukken. Helaas zorgt het zout er niet volledig voor dat alle gladheid weg gaat. Dus er word nog wel een waarschuwing gegeven voor gladheid.