Dingen die eerst traag gingen maar nu snel

Geschreven door Redactie

Vroeger was alles beter


Maar vroeger duurde alles langer en kostte alles meer tijd. Waar we nu alles online bestellen en versturen, moesten mensen vroeger rondreizen of gewoon tevreden zijn met wat ze hebben. Voor de meeste jongeren was dit ondenkbaar, maar later werd het realiteit

Foto’s maken

We maakten snel een foto en stuurden die naar onze familie en vrienden. Nou, dingen zijn niet altijd zo gemakkelijk. De eerste foto werd gemaakt in 1816 en de camera was pas in 1988 gebruiksvriendelijk. Maar toch, je zult je foto's niet meteen kunnen zien. Je moest ze eerst uitprinten voordat je kon zien of ze geslaagd zijn.

Wassen

We klagen nog steeds over de was. Er ligt een stapel kleren in de wasmand. Maar we denken niet dat vroeger alles met de hand moest worden gewassen. De vrouwen waren de hele dag met van alles bezig. Het verschil is dat mensen toen nog niet zoveel kleren hadden, dus deden ze gewoon de was. Maar het gezin is ook groter dan het nu is, waardoor moeder zondag voor vijf kinderen kleren moet wassen. Met de hand!

Afspraken maken

Vroeger moest je duidelijk een tijd en plaats afspreken voor een afspraak. Het is moeilijk voor jullie om met elkaar in contact te komen om te laten zien dat jullie te laat komen of dat jullie op andere tijden willen afspreken. Nu is dit allemaal geregeld in een WhatsApp.