De Mexicaanse keuken, met veel bijzondere gerechten

Geschreven door Redactie

Chilipepers en tomaten komen in bijna elke maaltijd voor, maar mais is het basisvoedsel

Mexicanen zijn groot fan van kip, en combineren het dan ook met vele gerechten. De Mexicaanse keuken is een samensmelting van Azteekse en de Spaanse keuken. Mais is een belangrijk basis ingrediënt, en wordt in vele vormen verwerkt. Daarnaast komen in bijna alle Mexicaanse gerechten chilipepers en tomaten voor. Mexico heeft de traditie om warme maaltijden op straat te verkopen.

De keuken van de Azteken was gebaseerd op mais, daarnaast werden ingrediënten als bonen, aardappelen, chilipepers, papaja’s en ananas gebruikt. Toen de Spanjaarden in het Aztekenrijk aankwamen, brachten zij hun eigen ingrediënten mee. Na verloop van tijd werden beide culinaire keukens gecombineerd en ontstond de Mexicaanse keuken.

Enkele bekende Mexicaanse gerechten zijn:

-Tortilla, een plat brood dat gemaakt is van maïs. Deze worden op verschillende wijze gebruikt, bijvoorbeeld als taco of burrito. Ze worden gevuld met vele heerlijke ingrediënten.

- Nacho’s, een heerlijk gerecht met ovenchips en verschillende salsa dips. Je kan een kleine portie eten als voorgerecht, maar je kan het ook als hoofdgerecht serveren