De langste bruggen van Europa

Geschreven door Redactie

De langste bruggen ter wereld worden voornamelijk gedistribueerd in Azië en de Verenigde Staten


Er zijn echter veel indrukwekkende lange bruggen gebouwd in Europa. Wil je weten wat de meest majestueuze brug van dit continent is? Dan moet je blijven lezen

Lezíriabrug in Portugal – 11.670 meter

In het noordoosten van Lissabon vind je deze Portugese brug. Dit is een redelijk modern gebouw en de bouw begon in 2005. In juli 2007 werd de brug geopend en konden de Portugezen ontdekken hoe het was om meer dan 11 kilometer op een brug te rijden. Het centrale deel van de brug is 972 meter hoog en overspant de rivieren Taag en Solea. De rest van de brug bestaat uit viaducten.

Transrapid-Versuchsanlage Emsland in Duitsland – 12.000 meter

In het Duitse Emsland wordt een groot aantal magneetzweeftreinen ontwikkeld. Natuurlijk moeten deze sneltreinen ook getest worden. Daarom is besloten om een testbaan aan te leggen. Dit werd uiteindelijk een majestueuze brug met een lengte van twaalf kilometer. Op deze kilometers kan de maximale snelheid van de trein worden getest, evenals de start- en stoptijd. Voor 2006 mag je als reiziger een van deze treinen nemen. Er was dat jaar een ernstig ongeval waarbij 23 mensen om het leven kwamen. Sindsdien is besloten geen passagiers meer toe te laten.

Vasco da Gama Brug in Portugal – 12.345 meter

In Portugal staat de langste brug van Europa, met een lengte van ruim 12 kilometer. De brug is voornamelijk gebouwd vanwege het drukke verkeer binnen en buiten de stad. Experts hopen dat deze moderne brug de druk op de oude brug van Lissabon zal verlichten. Met zes rijstroken en talrijke hellingen is de brug inderdaad een populaire route geworden voor stadsbewoners.