Echtpaar Ann en Frans Ligt 60 jaar getrouwd

Geschreven door Redactie

Ann en Frans Ligt vierden maandag 4 oktober 2021 hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Mieke Baltus ging bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.


Op de fiets ontmoet

Ann en Frans Ligt zagen elkaar 63 jaar geleden fietsend in Amsterdam voor het eerst. Drie jaar later zijn ze getrouwd. Eerst woonden zij op een zolderverdieping en later in een groter huis in Amsterdam. In 1972 verhuisde het echtpaar met hun twee dochters naar Lelystad, toen nog een jonge stad en in die tijd was er een ballotagecommissie die toekomstige inwoners beoordeelde. Er werd gekeken of zij wel netjes genoeg waren om in Lelystad te komen wonen. Dat zijn van die momenten in het leven die je niet vergeet.

Kapsalon en schoenenzaak

Tot op de dag van vandaag wonen Ann en Frans met veel plezier in Lelystad. Zij hebben met succes kunnen ondernemen en zijn daardoor een begrip in de stad. Eerst begon Ann een kapsalon en later begon Frans een schoenenzaak, die de naam L-Shoes droeg.

Al weer 23 jaar geleden zijn ze allebei gestopt met ondernemen en sindsdien genieten zij van hun pensioen.