Beste luxe auto's 2021

Geschreven door Redactie

Een luxe auto heeft natuurlijk weelderige materialen nodig, rij comfort dat net een magisch tapijt is, en een supersoepele motor.

Het aanbod van luxe auto's dat te koop is, is enorm. Van executive cruisers tot enkele van de duurste auto's op de weg. Wat ze meestal gemeen hebben, is een uitstekend comfort en verfijning. Bovendien bieden velen een prachtig afgewerkt interieur, compleet met hightech entertainmentsystemen en veel ruimte voor passagiers op de achterbank. Wat zijn dan de allerbeste modellen?

Dankzij de nauwkeurige besturing en het wendbare rij gedrag is geen enkele luxe sedan zo vermakelijk als de Jaguar XF, maar hij is ook comfortabel op lange afstanden. De beste rivalen zijn echter stiller en hebben een stijlvoller interieur.

Ondanks dat het een enorme auto is, handelt BMW's nieuwste vlaggenschip uit de 7-serie goed, hoewel de keerzij de hiervan een iets stevigere rit is dan je krijgt in zij n belangrijkste rivalen, de Audi A8 en Mercedes S-Klasse. De 7-serie is ook verfijnd en verrassend zuinig, plus hij is verkrijgbaar met tal van indrukwekkende gadgets.

De Mercedes S-Klasse zit niet alleen boordevol technologie, maar het is ook een zeer comfortabele en buitengewoon goed uitgeruste luxe saloon, en een van de beste voor passagiers op de achterbank.

De mix van prestaties, comfort en sereniteit van de A8 gaat samen met een prachtig gebouwd, praktisch en goed uitgerust interieur. Met een snorhaar verslaat hij zij n belangrijkste rivaal, de Mercedes S-klasse.