UEFA Nations League Finales

Geschreven door Redactie

De UEFA Nations League Finale is gisteravond gewonnen door het Franse Nationale elftal.


Het Franse Nationale Elftal is ook het eerste en tot nu toe enige nationale elftal dat alle mogelijke prijzen hebben gewonnen waarin ze speelde, waaronder de FIFA World Cup, UEFA European Championship en nu het UEFA Nations League.

Het wat een goede finale met een prachtig doelpunt van Karim Benzema die vanaf de punt van de 16 meter de bal in de rechter bovenhoek wist te krullen. De eindstand was 1-2 met de goals van Oyarzabal (1-0), Benzema (1-1) en de goal van Kylian Mbappe (1-2). Er werd heel veel gediscuuseerd over de goal van Mbappe, omdat hij buitenspel stond, maar door de nieuwe regels in het voetbal is het geen buitenspel meer als de verdediger de bal nog aanraakt, in dit geval raakte Eric Garcia de bal waardoor Mbappe ''niet meer'' buitenspel stond.

3e plek


Italie en Belgie speelde eerder voor de 3e plek van de Nations League waarin Italie won met 2-1. De goals waaren van Nicolo Barella (1-0) , Domenico Berardi (2-0 P) en Charles de Ketelaere. De Italianen domineerde deze wedstrijd niet perse, maar waren zeker weten de betere ploeg tussen de twee teams.