Welke kleur krijgt jouw dak?

Kies je voor een duurzaam dak?

Je kunt kiezen voor zonnepanelen of een groendak. Je kunt zelfs allebei kiezen!

Neem contact met je lokale Energieloket voor overleg: Uit onderzoek van Natuur en Milieu blijkt dat er nog ruim 2 miljoen schuren, aanbouw of garages zijn die gebruik kunnen maken van groene daken.

Het lijkt erop dat 21 miljoen vierkante meter grijze daken worden gebruikt voor vergroening. Aan de hand van luchtfoto's wordt bepaald welke daken makkelijk met eigen handen groener kunnen worden, bijvoorbeeld met sedumplanten.

Groene daken zijn nuttig voor dieren, planten, mensen en steden. Ze zorgen voor verkoeling in huis (gemiddeld zo'n 4 graden). Dit kan ook eventuele airconditioning-energie besparen. Zo kan een groendak ook zorgen voor koeling van het dak en de omgeving en daarmee de prestaties van zonnepanelen verbeteren.

Bel (0320-252004), mail (energieloket@nmfflevoland.nl), chat met ze via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact. 

Onze Ambassadeurs