Zweefvliegen, wie wil dat niet

Geschreven door Redactie

Bij ZC-Flevo kan je een kennismakingsvlucht boeken en kijken of de vonk van het zweefvliegen bij jou ook kan overslaan.

Zweefvliegtuigen hebben geen motoren, in plaats van motoren maken ze gebruik van thermiek. De warme lucht boven de grond stijgt op in de lucht en dat veroorzaakt thermiek of thermiek-bellen. De kunst van een piloot is om zo veel mogelijk gebruik te maken van deze bellen en daardoor zo lang mogelijk in de lucht te blijven. Natuurlijk lukt dit niet altijd en soms staat de piloot na een paar minuten alweer op de grond, maar de meeste vluchten duren 10 tot 20 minuten.

Tijdens de kennismakingsvlucht neem je plaats in één van de tweezittersvliegtuigen. Daarna krijg je uitleg over de binnenkant van het vliegtuig en wordt er een kabel aangehaakt aan een ander vliegtuig. En binnen 30 seconden vlieg je 400 meter boven de grond en kijk je uit over de polder van Lelystad. De piloot verteldt over bijzondere punten die je dan kan zien en je kan heerlijk genieten van het uitzicht. Na een minuut of tien landt het vliegtuig weer en dan ben je een hele leuke ervaring rijker.

Wil je je opgeven voor een kennismakingsvlucht? Ga dan naar: www.zcflevo.nl en maak een afspraak!

Onze Ambassadeurs