Zwemmen in een natuurlijk zwembad

Geschreven door Redactie

Echte “Vikingen” zwemmen in natuurwater!

De Denen hebben een warme relatie met de zee en dit is terug te zien op de stranden en de na-tuurzwembaden. In veel havens hebben ze zwembaden aangelegd, maar wanneer je denkt dat ze hiervoor moeten graven heb je het mis. Ze maken gebruik van de zee die er toch al is, daar omheen bouwen ze een kade, spannen er een net tussen, plaatsen zwembadtrappen en duikplanken en de basis is gelegd.

De zwembaden zij n vrij toegankelijk omdat Denemarken daadwerkelijk sociaaldemocratisch probeert te zij n (iedereen heeft overal evenveel recht op). Vaak is er een wedstrijdbad van 50 meter, een diep bad voor de duikplanken en een kinderbad beschikbaar. Alles is afgeschermd met goede windschermen, zodat je ook heerlijk kunt bij kleuren tijdens het opdrogen. Je zou denken dat deze zwembaden alleen in de zomer worden gebruikt, maar dat is zeker niet het geval. Een beetje Viking zwemt namelijk ook gewoon in de winter, bikkels hoor die Denen!

De Denen gaan graag wat baantjes trekken voordat ze naar kantoor gaan, of wanneer ze klaar zij n met werken.