3 Tips om duurzaam te leven.

Geschreven door Redactie

Hier zijn 3 tips die je kunt gebruiken om duurzaam te leven

Tip 1 Wees bewust van wat je koopt:

Wij zijn westerse mensen dus we kopen veel en consumeren veel meer dan de andere, waardoor we niet letten op wat we kopen. Als je hier op let zal je zien dat je zo veel dingen koopt die uit de grond gewonnen moeten worden in andere landen en dan weer met het vliegtuig hier heen gebracht moet worden. En dan kan je denken ja maar wij kopen het alleen maar en er gebeurt verder niet veel, maar hoe meer je er van koopt hoe meer dat bedrijf kan produceren en dan moet er nog meer uit de grond gehaald worden. Dus let op wat je koopt!

Tip 2 Eet vaker vegetarisch:

Dit betekent niet dat je dit elke week hoeft te doen, want 2 keer per maand geen vlees eten help ook heel veel mee met het co2 uitstoot die de vleesindustrie veroorzaakt. Als je het lastig vind om geen vlees te eten kan je ook vleesvervangers proberen die zijn ook niet verkeerd.

Tip 3 voorkom voedselverspilling:

Wij Nederlands verspillen ongeveer 34.4 kilo aan voedsel. 34.4 kilo aan voedsel weggooien is veel te veel. Dit is ook zonde voor het water en de co2 uitstoot en het energie verbruik die er bij geteld moet worden voor het eten wat we weggooien. Het beste wat je kan doen is dus niet te veel eten maken of het dan overlaten voor de volgende dag zodat het toch op is.