Botsing met Hamilton levert Verstappen drie strafplaatsen op voor volgende race

Geschreven door Redactie

Max Verstappen heeft een gridstraf van 3 plekken gekregen voor de GP van Rusland en krijgt 2 punten afgetrokken van zijn race license.

Max Verstappen botste in de 26ste ronde tegen Lewis Hamilton aan tijdens de GP van Italië. Max Verstappen kwam net uit de pit stop die iets langer duurde dan verwacht en wou daarom snel de koppositie terug halen, maar dat liep dus niet goed af. Lewis Hamilton en Max hadden beide verwacht ruimte van elkaar te krijgen maar die kregen ze allebei niet waardoor Max boven op Lewis Hamilton eindigde.

De race was duidelijk voorbij voor Max en Lewis Hamilton. Er werd gedacht dat Max het met opzet heeft gedaan, maar dat is duidelijk niet zo zegt Jan Lammers. Uiteindelijk hebben de Stewards geconcludeerd dat Max de schuldige was en dat hij de straf kreeg.
Onze Ambassadeurs