Duurzame energie produceren

Voor niets gaat de zon op, zegt men. Dit geldt ook voor zonnepanelen, want helaas zijn ook die niet gratis. Toch merken steeds meer mensen in Nederland dat zonne-energie ook heel veel kan opleveren.

Met zonnepanelen beperk je het gebruik van fossiele brandstof. Op deze manier bespaar je op je eigen energiekosten en help je het milieu. Het verbruik van zonnestroom levert geen CO2- uitstoot op. Deze branche stijgt dan ook sneller dan ooit tevoren.

Toch zijn tropische temperaturen niet het meest winstgevend voor een eigenaar van zonnepanelen. In het paneel wordt zonlicht namelijk omgezet naar elektrische energie. En dat proces verloopt bij hoge temperaturen net iets minder.

De gemiddelde energie-terugverdientijd is voor zonnepanelen minder dan twee jaar. Na die periode heb je dezelfde hoeveelheid elektriciteit geproduceerd wat nodig was om het paneel te maken en te produceren. Vanaf dat moment produceer je duurzame energie voor maar liefst 25 jaar.