Churros; de Spaanse donut

Churros komt oorspronkelijk uit Spanje en word gemaakt van gefrituurd tarwedeeg.

Churros wordt ook wel een de Spaande donut genoemd en is erg populair op moment. Ze zijn onder andere populair in Latijns-Amerika, Frankrijk, Portugal, Marokko, Amerika, Australië en Spaanssprekende Caribische eilanden. In Spanje zijn er twee soorten Churros. De een is dun en soms geknoopt, de ander is lang en dik. Churros worden geserveerd met suiker of chocola.

Zelf Churros maken? Dat kan natuurlijk! Hieronder lees je een heerlijk en makkelijk recept zodat je zelf Churros kan maken.

Zelfgemaakte Churros

Ingrediënten:

+- 20 stuks

- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram suiker
 - 25 gram boter
- 150 milliliter melk
- Halve theelepel vanille-essence
- Zonnebloemolie (om in te frituren)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Chocoladepasta

Benodigdheden:

- Spuitzak
- Keukenpapier

Bereiden:

Meng de bloem met het bakpoeder, 1 eetlepel suiker en een snufje zout. Verwarm de boter met de melk, de vanille-essence en 250 ml water in een steelpan. Schenk dit bij het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. Schep het beslag in een spuitzak.
Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan tot 175°C. Spuit het beslag in slierten van 10 cm in de pan en bak in 4-5 minuten goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng de rest van de suiker met de kaneel en wentel de churros erdoor. Serveer de chocoladepasta als dip bij de churros.

Tip:

Kun je geen vanille-essence vinden? Gebruik dan een half zakje vanillesuiker en verminder de hoeveelheid suiker met 1 eetlepel. Verwarm de chocopasta even, dan kun je nog beter dippen!

Klaar? Eetsmakelijk!Onze Ambassadeurs