Drie 'Cyber Agents' gehuldigd door burgemeester

Geschreven door Redactie

Drie jonge 'Cyber Agents' zijn door burgemeester Henry Meijdam van Lelystad gehuldigd. Cyber Agents zijn kinderen tussen de acht en twaalf jaar die het beste zijn in het online spel HackShield. Dat is een spel om kinderen te leren over gevaar op het internet. Met de politieauto werden de drie beste Lelystadse spelers van het spel opgehaald en naar de huldiging op het politiebureau gebracht.

In heel Lelystad deden 380 kinderen mee aan deze game. In het spel leren de kinderen hoe ze online gevaar herkennen, voorkomen en hoe ze zich hier tegen kunnen beschermen. Timo Paaij deed dit als beste, hij had een score van 12750 punten. Burgemeester Meijdam had niet meer dan 300 punten.

De gemeente Lelystad vindt het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al leren over gevaar op het internet. Timo Paaij heeft in ieder geval een belangrijke les geleerd. "Met alles wat je doet, moet je even denken: doe ik dit wel verstandig?" Op deze manier probeert de jonge gamer de hackers voor te blijven.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?