Kinderboerderijen in financiële nood, starten ludieke actie

Geschreven door Redactie

De inkomsten van Stichting Dierenweiden Lelystad lopen zo snel terug, dat de kans groot is dat het aantal dieren moet worden verminderd. De twee kinderboerderijen waren een lange periode gesloten vanwege de coronamaatregelen. Daardoor zijn de inkomsten gekelderd.

Volgens Pauline Kunst van de stichting is het dit moment moeilijk om rond te komen. Een bezoek aan de kinderboerderijen in het Stadspark en de Knotwilg is gratis. Met de verkoop van ijs, koffie thee en het organiseren van evenementen proberen de kinderboerderijen nog wat te verdienen. "Dat is al bijna twee jaar niet mogelijk geweest", zegt Pauline Kunst van de stichting.

Om aandacht te vragen voor de penibele financiële situatie hebben de kinderboerderijen een ludieke actie bedacht. Tatjana Gerber, vrijwilliger van Dierenweiden, heeft een knuffel koe gehaakt. "Ik dacht, ik ga een knuffel koe breien om te voorkomen dat de dieren weg moeten doen." De knuffel koe moet op Facebook zoveel mogelijk geld opleveren. De hoogste bieder mag de knuffel houden.

Onze Ambassadeurs