Gasaansluiting verwijderen tijdelijk gratis

Geschreven door Redactie

Vanaf afgelopen maart is het verwijderen van de gasaansluiting voor consumenten voordeliger.

Klanten die een verzoek indienen voor het definitief verwijderen van hun gasaansluiting hoeven hiervoor tijdelijk geen kosten betalen.

Wie een duurzaam verwarmingssysteem installeert en van het aardgas afgesloten wil worden, moet vanwege veiligheidseisen de gasaansluiting laten verwijderen. Hieraan waren kosten verbonden die konden oplopen tot wel 800,00 euro. Dit staat de ambitie van een gasloze samenleving in de weg. De politiek heeft erop aangedrongen om de kosten te verlagen. Vanaf 1 maart 2021 zijn er daarom geen kosten meer verbonden aan het verwijderen van de gasaansluiting.

Wie de meter voor 1 maart 2021 heeft laten verwijderen kan helaas geen gebruik maken van deze nieuwe regeling. De regeling is tijdelijk. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe energiewet. Daarin wordt gekeken naar de verdeling van kosten voor het verwijderen van gasaansluitingen.

Energieloket Flevoland helpt graag met onafhankelijk advies en tips. Wil je ook permanent van het gas af? Neem dan contact op met het Energieloket bij jou in de gemeente. Of kijk op: www.energieloketflevoland.nl.

.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?