Ondernemers langer in het ongewisse door uitstel versoepelingen

Geschreven door Redactie

Attractieparken, dierentuinen en sportscholen moeten langer dicht blijven. Dat maakte het kabinet zaterdagochtend bekend. Ondernemers zijn teleurgesteld over het besluit.

"Ik was eigenlijk een beetje boos", zegt Edwin de Vos van Next Level Healthclub in Zeewolde. "Je wilt gewoon weer aan de fitheid van de mensen werken." Ook Debbie Ottenhof van Indoor Mountainbike Almere is teleurgesteld. "We kijken al zo lang uit naar een heropening."

Door een negatief advies van het Outbreak Managment Team (OMT) besloot het kabinet de geplande versoepelingen uit te stellen. Het is nog niet bekend wat de verschuiving voor de rest van het openingsplan betekent.

Sportschoolhouder Edwin de Vos zegt dat hij wel veilig open kan. "Wij hebben zes zalen en kunnen in elke zaal vijf mensen laten werken. Dan kunnen we elk uur 30 mensen laten sporten op een veilige manier."

Debbie Ottenhof hoopt dat er snel weer mountainbikes door haar kas mogen zoeven. "We houden de toekomst in het vizier dat we deze zomer hier mensen een leuke dag kunnen bezorgen."


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?